Om

Om LisasgÄrden

Jag Àr Malin.


Och LisasgĂ„rden Ă€r mitt företag. 

Jag har en drivkraft som handlar om att göra vÀrlden lite bÀttre för varje dag som gÄr, och med de resurser jag fÄtt att förfoga över.

Med hjĂ€lp av jorden, vĂ€xter och djur, och min egen kunskap, vill jag bygga ett hĂ„llbart samhĂ€lle dĂ€r cirkulĂ€ra system kan förverkligas pĂ„ lokal nivĂ„, och dĂ€r bĂ„de mĂ€nniskor och ekosystem har en central roll. 


Som jordĂ€gare tycker jag att det viktigaste vi kan göra för vĂ„r planet Ă€r att förvalta jorden pĂ„ det bĂ€sta sĂ€tt vi kan. Jag ser ocksĂ„ att friska och starka ekosystem har positiv inverkan som stabilisatorer för klimatet. 


Jag Ă€r utbildad i biologi, med specialomrĂ„den ekologisk hĂ„llbarhet, livsmedelsproduktion samt etologi & djurskydd. 




VÄr historia

2022

2017

Vad hĂ€nder nu? 

Vi har börjat föda upp ekologiska nötdjur, och just nu finns ett tiotal dikor, plus kvigor och Ă„rets kalvar, pĂ„ gĂ„rden. FĂ„ren finns kvar, och vĂ„r Ă€ggproduktion har gĂ„tt frĂ„n hobbyhöns till en lite större vĂ€rphönsbesĂ€ttning med ca 100 hönor. 


Kaninproduktionen gĂ„r in i en ny fas, dĂ„ vi övergĂ„r till ekologisk kaninproduktion under 2022 nĂ€r regelverket medger detta. I och med det sĂ„ köper vi inte lĂ€ngre in slaktdjur. 



2013

2017


2019

2020

LisasgĂ„rden grundas, med syfte att producera kaniner till slakteri. PĂ„ gĂ„rden finns Ă€ven hushĂ„llshöns och nĂ„gra fĂ„r. 

VĂ„rt eget gĂ„rdsslakteri öppnar, som nollskaligt under kommunens tillsyn. HĂ€r slaktas vĂ„ra egna kaniner och vi sĂ€ljer pĂ„ en lokal marknad. 

Debuterar pĂ„ Skördefesten i södra Dalarna. 

Vi sĂ€ljer en liten del lammkött i lĂ„dor, och vĂ„r kursverksamhet har kommit igĂ„ng. 

2019 utökas verksamheten till att köpa in slaktdjur frĂ„n andra producenter, vilket ocksĂ„ betyder att slakteriet klassas upp till kontrollslakteri med godkĂ€nnandenummer SE782 och hamnar under Livsmedelsverket. 

Vi levererar huvudrĂ„varan kanin till Årets Kock. LisasgĂ„rden sĂ€ljer till restaurang/ restauranggrossist. En mindre del av vĂ„rt kaninkött sĂ€ljs lokalt pĂ„ REKO och i gĂ„rdsbutik. 

VÄr personal

Dikorna

Kaninerna

FÄren

GĂ€ssen

Ankorna

Hönsen

Vaktstyrkan

Jag som servar personalen