Och LisasgÄrden Àr mitt företag.
Jag har en drivkraft som handlar om att göra vÀrlden lite bÀttre för varje dag som gÄr, och med de resurser jag fÄtt att förfoga över.
Med hjÀlp av jorden, vÀxter och djur, och min egen kunskap, vill jag bygga ett hÄllbart samhÀlle dÀr cirkulÀra system kan förverkligas pÄ lokal nivÄ, och dÀr bÄde mÀnniskor och ekosystem har en central roll.
Som jordÀgare tycker jag att det viktigaste vi kan göra för vÄr planet Àr att förvalta jorden pÄ det bÀsta sÀtt vi kan. Jag ser ocksÄ att friska och starka ekosystem har positiv inverkan som stabilisatorer för klimatet.
Jag Àr utbildad i biologi, med specialomrÄden ekologisk hÄllbarhet, livsmedelsproduktion samt etologi & djurskydd.
2022
2017
Vad hÀnder nu?
Vi har börjat föda upp ekologiska nötdjur, och just nu finns ett tiotal dikor, plus kvigor och Ärets kalvar, pÄ gÄrden. FÄren finns kvar, och vÄr Àggproduktion har gÄtt frÄn hobbyhöns till en lite större vÀrphönsbesÀttning med ca 100 hönor.
Kaninproduktionen gÄr in i en ny fas, dÄ vi övergÄr till ekologisk kaninproduktion under 2022 nÀr regelverket medger detta. I och med det sÄ köper vi inte lÀngre in slaktdjur.
2013
2017
2019
2020
LisasgÄrden grundas, med syfte att producera kaniner till slakteri. PÄ gÄrden finns Àven hushÄllshöns och nÄgra fÄr.
VÄrt eget gÄrdsslakteri öppnar, som nollskaligt under kommunens tillsyn. HÀr slaktas vÄra egna kaniner och vi sÀljer pÄ en lokal marknad.
Debuterar pÄ Skördefesten i södra Dalarna.
Vi sÀljer en liten del lammkött i lÄdor, och vÄr kursverksamhet har kommit igÄng.
2019 utökas verksamheten till att köpa in slaktdjur frÄn andra producenter, vilket ocksÄ betyder att slakteriet klassas upp till kontrollslakteri med godkÀnnandenummer SE782 och hamnar under Livsmedelsverket.
Vi levererar huvudrÄvaran kanin till à rets Kock. LisasgÄrden sÀljer till restaurang/ restauranggrossist. En mindre del av vÄrt kaninkött sÀljs lokalt pÄ REKO och i gÄrdsbutik.
Dikorna